Lezajlott a "Közös online madártani adatbázis létrehozása (HUSK 08/01/148)" elnevezésű projekt Nyitókonferenciája - Salgótarján, 2009. október 30-31.

Október végén (30-31.) Salgótarján mellett került megrendezésre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Szlovák Madártani Egyesület (SOS) „Közös online madártani adatbázis létrehozása (HUSK 08/01/148)” elnevezésű projektjének Nyitókonferenciája.

A projekt célja egy olyan adatbázis kiépítése, ami a szlovák-magyar határ által kettészelt területek egységes jövőbeni madártani monitoring munkáját segíti rendszerbe foglalni.

A projekt 2009. szeptemberétől 2010. augusztus 31-ig tart, melyet az Európai Unió mellett, a Magyar Köztársaság ás a Szlovák Köztársaség társ-finanszíroz, a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

A konferencián 28 önkéntes és hivatásos szakember vett részt és elemezték a már létező nemzeti madártani programokat és megállapodtak, hogy melyek módszereit tudják összehangolni, és melyeket fogják a projekt során alkalmazni.

A program megvalósulása alatt kiépítésre kerülő online adatbázis tartalmazni fogja szinte az összes már meglévő és a még fejlesztés alatt álló magyar és szlovák madártani felmérő programok adatbázisait . Az online rendszer lehetőséget teremt az adatok közvetlen bevitelére és azonnali kiértékelésekre.

A konferencia felhőtlen és jó hangulatban, eredményesen ért véget!

A rendezvényen készült fotók a Galériában >>

© MME-BirdLife Hungary »

© This site hosted by MME / BirdLife Hungary